Вестник "Кориере дело сера" обяснява позицията на Масимилиано Алегри, като съобщава няколко кратки цитата от италианския тактик. "За щастие тази ситуация скоро ще приключи, но аз бях гръмоотводът през този сезон". Ювентус е на път да уволни Алегри, а няколко източника твърдят, че гигантите от Серия А ще потвърдят решението си по-късно днес.

Италианският тактик избухна срещу съдиите, директорите на клуба и един журналист в сряда вечер, след като спечели Копа Италия във финала срещу Аталанта. "Кориере дела сера" потвърждава, че Алегри никога не е бил в добри отношения с клубния директор Джунтоли и разкрива, че двамата са имали различни идеи за януарските подкрепления.

Съобщава се, че Алегри е искал Джакомо Бонавентура или Роберто Перейра, докато Джунтоли е подписал с Карлос Алкарас под наем с опция за закупуване от Саутхемптън и с Тиаго Джало с постоянен трансфер от Лил. "За щастие, тази ситуация скоро ще приключи", заяви Алегри. Според информацията Алегри е разочарован и от отношението на Джунтоли.

Макар че директорът потвърди доверието си към Алегри по време на публичните интервюта през този сезон, той се срещна с Мота през февруари и отказа да обсъжда бъдещето с Алегри насаме. Според доклада Алегри смята, че Джунтоли е трябвало да бъде по-прозрачен с него и с играчите. Напротив, той е бил делегитимиран вътре в съблекалнята, а футболистите не са поели отговорност. "През този сезон аз бях гръмоотводът; нека видим кой ще бъде през следващия сезон", заключи Алегри.