След като Ювентус уволни треньора Масимилиано Алегри излязоха информации какво ще се случи с тима до края на сезона. Бианконерите имат още 2 мача от Серия А - срещу Болоня в понеделник вечерта и с Монца в последния кръг. Според "Гадзета дело спорт" бившият защитник на тима Паоло Монтеро ще бъде треньор в оставащите мачове.

В момента Монтеро е треньор на тима до 19 години. Юношите на Ювае имат мач с Фрозиноне утре сутринта. Така Монтеро ще изкара сблъсъка с Фрозиноне за който е наказан и след това ще е на разположение на първия тим. Смята се, че Ювентус вече има договорка с Тиаго Мота, който да поеме клуба през лятото. Твърди се, че сделката е за 2 години с опция за трети сезон.

Денят днес бе бурен за Алегри и Ювентус. Бившият вече треньор пристигна на базата Континаса сутринта, около 9:30 ч., на борда на своето фиатче 500, за да води тренировката. Той вече знаеше, че тя ще бъде последна за него, както и играчите, които още вчера се досетиха за развоя на цялата ситуация. След края на сесията треньорът напусна тренировъчния център, за да се присъедини към вестник "Тутоспорт", където се помири с директора Гуидо Вакайо след пререканието в сряда вечерта на стадион "Олимпико" след финала на Купата на Италия.

"Във връзка със събитията, които се случиха след мача Аталанта - Ювентус - гласи съвместното изявление, разпространено до Ansa, - и след пререканията, Масимилиано Алегри и Гуидо Вакайо заявяват, че след разговор помежду си са разрешили злощастната ситуация, която ги засягаше, и са определили всички свои въпроси в дух на сътрудничество и чувство за отговорност".

После Алегри се върна в Континаса и след разговор със спортния директор Джунтоли е бил уведомен за уволнението. Той е едва третия треньор на Юве в последните 50 години, който е уволнен в течение на сезона. Последният такъв случай бе Клаудио Раниери.