Треньорът на Болоня Тиаго Мота отказа да говори за бъдещето си след равенството 3:3 с Ювентус. Договорът на треньора изтича през лятото и според пресата той е на път да поеме Старата госпожа. Мота класира Болоня в Шампионската лига за първи път от 60 г. след невероятен сезон. Натурализираният бразилец видя как отбора му изпусна 3 гола аванс срещу Юве и пропусна да вземе първа победа у дома над този съперник от 26 години.

"Имахме страхотен сезон, създадохме прекрасна група, в която всеки дава своя принос, гарантирайки, че отборът може да играе по този начин и да постига тези резултати. Това е ден на голям празник за Болоня и трябва да се насладим на всичко заедно", заяви Тиаго Мота. "Ще говорим за бъдещето с президента и това, което решим, ще бъде обявено заедно. Това е моментът да празнуваме и да продължим с тази положителна енергия."

По време на празненствата с фойерверки и пускането на химна на Шампионската лига с пълна сила в залата играчите се смееха и шегуваха, включително Джошуа Зиркзее взе микрофона на DAZN, за да интервюира различни съотборници, въпреки че си личеше езиковата бариера.

"Най-важното нещо за мен са взаимоотношенията с тези играчи", продължи Тиаго Мота. "Гледам ги в очите, опитвам се да дам на всеки от тях това, което заслужава, не е възможно да играя с всички, но има голямо уважение към моя избор и към тяхната работа. Обичам ги всички, това не е нещо, което трябва да се приема за даденост, и постоянно им казвам насаме, че дават всичко от себе си, за да постигнат тези резултати, които никой не е очаквал. С напредването на сезона момчетата бяха гладни, нетърпеливи, искаха да се справят добре и аз искам да изживея този момент докрай. Наистина ме е грижа за тези момчета."

Ако на Тиаго Мота му бяха казали в началото на сезона, че ще бъде с равни точки с Ювентус в предпоследния кръг, какво щеше да си помисли?

"Че е в делириум. Никой не очакваше тези резултати, но момчетата пристигнаха от първия ден с това желание да вдигнат летвата, да се усъвършенстват, да се уважават взаимно, да участват в здравословна конкуренция за местата, да поддържат отборния дух, когато са на пейката, за да подкрепят съотборниците си. Именно това беше от основно значение, за да стигнем до Шампионската лига."