Байерн Мюнхен победи очаквано с 5:2 като гост Дармщад в мач от 26-тия кръг на Бундеслигата. Баварците все пак трябваше да се потрудят и дори да направят обрат, след като Тим Скарке (28) бе дал аванс за домакините. На преден план за баварците обаче излезе Джамал Мусиала, който се отличи с два гола и асистенция. Халфът изравни в 36-та минута, а в 45-та Хари Кейн отбеляза 31-вия си гол в Бундеслигата този сезон. След почивката Мусиала (64) вкара трети гол, а след това асистира и за попадението на резервата Серж Гнабри (74). В добавеното време на срещата Матиас Тел също добави името си сред голмайсторите. Минута по-късно Оскар Вилхелмсон върна още един гол за домакините.

С този успех Байерн скъси изоставянето си от Байер Леверкузен. Баварците имат актив от 60 точки, със 7 по-малко от „аспирините“, които утре гостуват на Фрайбург. Дармщад е на последното 18-то място в класирането с едва 13 точки от 26 мача.

Очаквано, Байерн контролираше играта почти през цялото време и още в 5-та минута Лерой Сане опита късмета си с далечен удар. Последваха още няколко добри атаки на баварците, за да се стигне до 28-та минута, когато домакините изненадващо поведоха в резултата.

След дълго подаване на вратаря Шюнен топката стигна до Оскар Вилхелмсон, който проби в наказателното поле и изведе на стрелкова позиция Тим Скарке. Последният стреля технично по диагонала и не остави никакви шансове на Мануел Нойер – 1:0 за Дармщад.

Байерн реагира мигновено, но малко след това Джамал Мусиала не успя да изравни. Това все пак стана в 36-та минута, когато Павлович намери в наказателното поле Кейн, който продължи към Мусиала, а халфът с отсечен удар по диагонала направи 1:1.

Гостите стигнаха до обрата още през първото полувреме. В добавеното време на първата част Кимих проби по крилото и от аутлинията центрира към вратарското поле, където Хари Кейн изпревари пазача си и с глава реализира поредния си гол за Байерн. Ситуацията беше прегледана с ВАР, за да бъде преценено дали топката е напуснала терена при центрирането на Кимих, но нямаше нарушение на правилата. В заключителните секунди на първата част Дармщад можеше да изравни, но удар на Вилхелмсон спря в гредата.

Байерн контролираше нещата и през втората част и в 64-та минута Джамал Мусиала на практика реши всичко. Националът на Германия показа невероятната си техника, разходи се покрай няколко защитника на домакините и с прекрасен удар направи 3:1. Рециталът на Мусиала продължи и след това. В 74-та минута халфът разсече защитата на Дармщад с прекрасно подаване към резервата Серж Гнабри, който с едно докосване прати топката в мрежата на Шюнен за четвърти път.

В 78-та минута Мусиала беше близо и до своя хеттрик, след като беше изведен сам срещу Шюнен и от малък ъгъл копна топката над вратаря. Тя обаче се отклони в напречната греда. Кейн се опита да направи добавка, но вместо това се сблъска със страничната греда и получи контузия, заради която бе заменен.

В добавеното време на срещата Матиас Тел също записа името си сред голмайсторите. В ситуацията голяма роля изигра физиката на резервата Чупо-Мотинг, който се пребори за една топка в наказателното поле на Дармщад, тя стигна до Тел, който с лекота от близко разстояние я насочи в мрежата.

Това обаче не бе всичко. В 95-та минута Дармщад намали малко резултата. Вилхелмсон все пак реализира, след като засече на метри от вратата хубаво подаване на Полтер от фланга.

Дармщад – Байерн Мюнхен 2:5

1:0 Тим Скарке

1:1 Джамал Мусиала 36‘

1:2 Хари Кейн 45+1‘

1:3 Джамал Мусиала 64‘

1:4 Серж Гнабри 74‘

1:5 Матиас Тел 90+4'

2:5 Оскар Вилхелмсон 90+5'

Дармщад: Шюнен, Кларер (50 - Цимерман), Мюлер, Ишъруд, Скарке (79 – Полстер), Кемпе, Холанд (71 – Карич), Франич (79 – Гясула), Юстван, Хонсак (71 – Сейдел), Вилхелмсон

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Герейро (71- Дейвис), Павлович (58 – Лаймер), Горетцка, Сане (64 – Тел), Мюлер (71 – Гнабри), Мусиала, Кейн (82 – Чупо-Мотинг)