Хофенхайм обърна с 4:2 Байерн Мюнхен в последния 34-ти кръг на Бундеслигата. С успеха домакините си осигуриха участие в турнира Лига на конференциите, след като завършиха на 7-о място в крайното класиране.

Поражението пък смъкна баварците на трето място в подреждането, тъй като бяха изпреварени от Щутгарт. Матиас Тел и Алфонсо Дейвис осигуриха ранен аванс на гранда, но след това Хофе стигна до страхотен обрат с гол на Максимилиан Байер и хеттрик на Андрей Крамарич след почивката.

Емблемата на Байерн Томас Мюлер записа своя мач номер 473 за тима в Бундеслигата, с което изравни постижението на рекордьора - легендарният вратар Сеп Майер, но няма да го запомни с нищо добро.

Байерн натисна и поведе още  в 4-ата минута. Алфонсо Дейвис навлезе отляво и центрира, а Томас Мюлер от въздуха успя да подаде към Матис Тел, който бе точен с глава. Само две минути по-късно баварците вкараха и второ попадение. Голмайсторът Тел този път влезе в ролята на асистент и подаде хубав пас към Алфонсо Дейвис, който останал очи в очи с Бауман не сгреши и удвои резултата с левия крак.

Хофенхайм обаче бързо успя да се окопити и да върне едно попадение. То дойде след грешка на Мануел Нойер, който подари топката на Андрей Крамарич. Хърватинът не успя да реализира, но все пак топката попадна в младия талант на домакините Максимилиан Байерн, който вкара за 1:2.

Последваха и нови опасни положения в срещата, като в 18-ата минута Бауман трябваше да спасява опасен удар на Конрад Лаймер. Шест минути по-късно Хофе можеше да изравни след заучено положение, но ударът на Павел Кадержабек мина над вратата на Нойер.

В 30-ата минута Максимилиан Байер теста Нойер с изстрел, но вратарят спаси. Три минути по-късно грешка на Ерик Дайър доведе до Иляс Бебу, завършил отново в ръцете на стража на баварците. За Байерн пък последва неприятна принудителна смяна, при която новоизлюпеният национал Александър Павлович се контузи и бе принудително заменен от Ловро Звонарек. Две минути преди края на първата част опасен изстрел на Томас Мюлер рикошира в защитник на Хофе и замалко не влетя в мрежата на Бауман.

Втората част започна с опасни удари на Алфонсо Дейвис и Йошуа Кимих, които обаче бяха неточни. В 61-ата минута и Томас Мюлер бе близо до попадение, но изстрелът му мина покрай вратата. Малко по-късно Хофе бе близо до изравняване, след като Андрей Крамарич отправи страхотен далечен удар, но Нойер  спаси.

Хофе обаче успя да стигне до равенството в 68-ата минута. След бързо изпълнение на тъч Иляс Бебу проби и поднесе топката на крака на Андрей Крамарич, който я чукна в мрежата за 2:2. Пет минути по-късно резервата на домакините Давид Юрашек пробва далечен изстрел, който бе спасен от Нойер. Томас Мюлер пък бе съвсем близо до гола в 80-ата минута, но ударът му с малко мина встрани от вратата.

Пълният обрат в мача стана факт в 85-ата минута. Андрей Крамарич получи подаване и с далечен удар направи 3:2. Две минути по-късно интригата в мача приключи, като след груба грешка на Конрад Лаймер топката попадна отново в Крамарич, който реализира хеттрика си. До края на срещата имаше възможност за още едно попадение за домакините, но Нойер успя да отрази опасен удар с глава на Иляс Бебу.