Напускащият треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел беше недоволен от липсата на концентрация на неговите футболисти след загубата с 2:4 Хофенхайм в последния кръг за сезона в Бундеслигата, при която "баварците" изпуснаха преднина от два гола.

Байерн, шампион на Германия през предходните 11 сезона, завърши трети след Байер Леверкузен и Щутгарт и ще остане без национални или европейски купи за първи път от повече от десетилетие.

"Започнахме много добре, но след това направихме поредица от индивидуални грешки", каза Тухел на кратка пресконференция.

Той напуска след малко повече от година начело, след като от клуба обявиха, че той ще си тръгне още през февруари. Миналата седмица имаше разговори за евентуална отмяна на това решение, но не беше постигнато споразумение.

"През второто полувреме играхме добре 15 минути, но след това отново имахме серия от индивидуални грешки и загуба на топката. Пропиляхме два гола преднина напълно ненужно и допуснахме горчиво поражение", коментира още Тухел.

"Случва се много често това. Случи се в Щутгарт, където допуснахме два късни гола (за загубата с 1:3). В Хайденхайм също (при поражението с 2:3), тук отново същото. Просто се случва често! Имам обяснение за това, но то не е за обществеността", каза той.

Александър Павлович от Байерн, който е част от предварителния състав на Германия за Евро 2024, напусна контузен в началото на мача и ще бъде подложен на допълнителни тестове.

"Той усука глезена си. Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще покажат прегледите", заяви Тухел.