Нападателят на Тотнъм Ричарлисон заяви, че футболистите трябва да превъзмогнат стигмата и да потърсят психологическа помощ, когато имат проблеми.

26-годишният Ричарлисон, който се готви да запише 50-ия си мач за националния отбор на Бразилия в предстоящите контроли с Англия и Испания, каза, че работата с психолог му е помогнала да намери ритъма в играта си.

Настоящият сезон, както и целият предишен, бяха много тежки за бразилеца, който рядко успяваше да се изяви в добра светлина. През ноември той получи контузия в слабините, но това му е дало време да поработи и над менталната част от играта и след завръщането си на терена той реализира девет гола в първите си десет срещи във Висшата лига.

"Всички са наясно, че хората имат предразсъдъци, когато стане дума за психологическа помощ. За щастие обаче аз вече нямам тези предразсъдъци. Като футболист на националния отбор на Бразилия, чият дума се чува от мнозина, се обръщам към хората да потърсят помощ, когато имат нужда от такава. Това спаси живота ми. Аз се намирах на дъното. Само другите футболисти знаят напрежението, под което си не само на терена, но и извън него. Радвам се, че успях да намеря отново мястото си във Висшата лига и да помагам на моя клуб с головете си. Преди няколко месеца играех слабо и не ме викаха в националния отбор, но си обещах, че ще се върна. Работих здраво, за да се случи това и съм щастлив, че успях да се преборя", добави още Ричарлисон, цитиран от Ройтерс.