Сити ще влезе в последния кръг, знаейки, че победа срещу Уест Хем ще бъде достатъчна за титлата. Равенство или загуба в този мач дава шанс на Арсенал да завоюва короната, ако надвие Евертън на „Емирейтс“.

Според всички специалисти на Острова обаче интригата е приключила с успеха на гражданите с 2:0 над Тотнъм. Големият герой в този сблъсък бе резервният вратар Щефан Ортега, който се отличи с три чудесни намеси – едната ключова към края на срещата, когато Хюн-Мин Сон пропусна сам срещу него.

Легендата на Ливърпул и настоящ анализатор на Sky Sports Джейми Карагър изрази мнение, че именно германският страж е спечелил титлата за Манчестър Сити.

„Ортега собственоръчно донесе короната на отбора. Ако не бяха тези негови спасявания, титлата отиваше при Арсенал. Ето толкова близо останаха топчиите. Преди няколко години Компани вкара от дистанция в края срещу Лестър в последния кръг, което направи Сити шампион. Сегашният момент го сравнявам с този. Тази пропусната възможност от Сон ще бъде помнена от феновете на Арсенал още пет-десет години. Дори и да спечелят титлата през този сезон, това все още ще ги преследва. Те са страхотен отбор с чудесен мениджър, така че вярвам, че скоро ще станат шампиони“, каза Карагър.