Българският нападател Кирил Десподов се оказа с много важен принос за минималното поражение на неговия ПАОК от белгийския ФК Брюж в Лигата на Конференциите. Синьо-черните от Белгия победиха с 1:0, но в 78-ата минута бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго пропусна дузпа. Десподов отиде при вратаря Доминик Котарски преди изпълнението и му прошепна нещо.

"Казах му да остане в средата и се радвам, че ме послуша", разкри Десподов диалога си с 23-годишния вратар. А по отношение на самата среща българинът допълни: "Мисля, че и имахме енергия, но нещо не ни се получи. Разбира се, първото полувреме току-що приключи. Трябва да покажем друго лице във втория мач. Играем на "Тумба" и трябва да ги накараме да се чувстват неудобно, за да се класираме за полуфиналите".

Самият вратар обаче предпочита да запази тайната и отказа да потвърди думите на българина, явно за да не дава предимства на други изпълнители. „Имам конкретна процедура, която следвам при дузпите. Имах нещо предвид, а това, което си казахме с Десподов, бих предпочел да ги запазя за себе си. Но и това ми помогна“, каза стражът на гръцкия тим за напътствията на Десподов преди дузпата на Тиаго.

Но не само заради съветите при дузпата, капитанът на България заслужи много суперлативи. Вnsports.gr го нарича "невероятният Десподов".

Той се появи на терена в 62-ата минута, прекалено късно според някои, а в 66-ата можеше и да вкара, ако Андрия Живкович беше по-прецизен в подаването. Пет минути по-късно Де Кюпер нямаше как да спре финтиращият го Десподов и направи фаул точно преди влизането в наказателното поле. Домакините първо се спасиха от дузпа, а след това имаха и късмета при последвалия свободен удар на Живкович. Нахлуващият на задна греда Томаш Кендзиора стрела необезпокоявано, но изстрелът мина извън целта./БТА

Снимка: БГНЕС