Похвалите за представянето на Илия Груев-младши и Лийдс в полуфиналния плейоф срещу Норич валят една сле друга в Англия.

Българинът бе в основата на успеха на йоркшърци с 4:0 и класирането на тима за финала на „Уембли” срещу Саутхемптън, който ще определи кой тим ще играе във Висшата лига през новия сезон.

Груев показа отлична игра на „Елънд Роуд”, като още в 7-ата минута даде преднина на своя тим с първия си гол в Англия. Българският национал се разписа с прекрасен удар от фал.

След последния съдийски сигнал похвалите за халфа не закъсняха. В една от групите на феновете на Лийдс, привържениците го сравниха с италианската легенда Андреа Пирло, пише Тема спорт.

“Възхищавам се на интелигентността на Илия Груев на терена. Той забеляза лошото позициониране на вратаря и не губи време, стреля и отбеляза, за да свали рано напрежението върху тима. Първият гол бе решаващ и той го осигури, когато бе най-важно. През целия сезон спокойствието и работоспособността му в халфовата линия бяха изключителни. Каква сделка се оказа той! Българския Пирло!”, гласи коментарът за представянето на Илия Груев.

Снимка: БГНЕС