Ювентус си осигури изцяло италиански осминафинал в Лига Европа, след като победи с 2:0 и като гост Трабзонспор и продължава с общ резултат 4:0. В следващата фаза бианконерите ще срещнат Фиорентина.

Отборът на Конте реши всичко още преди паузата, когато вкара и двата гола. Първо Видал откри в 18-ата минута с добавка, а Пабло Освалдо оформи резултата в 34-ата минута.

Ювентус обаче можеше да вкара поне 10 гола, ако не бяха огромните пропуски на Джовинко, Освалдо и останалите. Вратарят на Трабзонспор Киврак също направи отлични спасявания.

Старата госпожа завърши мача с 25 удара към вратата, от които 15 точни. Домакините отправиха само 1 точен удар за целия мач.


Ювентус имаше отличен аванс от 2:0 след първия мач, но победата в Торино не дойде никак лесно. Треньорът Антонио Конте направи някои промени заради контузии и за да даде почивка на някои играчи.

В атака започнаха Пабло Освадо и Себастиян Джовинко. В защита почивка получиха Киелини и Бардзали, а в средата на терена започнаха Пелузо, Исла и Маркизио.

Ювентус създаде първото положение още в 4-ата минута. Исла стреля по диагонала, но вратаря отклони топката, която след това срещна страничната греда. Италианците доминираха напълно и създаваха добри положения.

Първо удар на Маркизио бе избит от вратаря Киврак в корнер. След това Пол Погба опита късмета си с мощен шут под гредата, но стража на турците изби. Юве пропиля още една възможност когато в една атака трима души можеха да вкарат - Исла, Видал и Освалдо. Никой обаче не го направи и резултата остана 0:0.

Натискът на Юве даде резултат в 18-ата минута, макар отново да се нуждаеше от няколко удара, за да вкара гол. Джовинко беше първия който стреля, след това Освалдо шутира от упор, но чак Видал с добавката успя да преодолее вратаря Киврак. 17-и гол за чилиеца от началото на сезона във всички турнири. 

Веднага след това Ювентус отново вкара, но попадението на Освалдо бе отменено заради засада. Юве създаваше положение след положение, но ги пропускаше. Видал видя как удара му бе блокиран от защитник. 

Второто попадение обаче не закъсня. Джовинко се измъкна от защитата след пас на Маркизио и само подаде топката към Освалдо, който от упор с глава реализира за 2:0.

Мачът бе изцяло под командването на Ювентус, а общия резултат 4:0. Това позволи на Конте да смени Погба още в 37-ата минута, за да го запази за мача в неделя срещу Милан.

След паузата нещата не се промениха. Ювентус атакуваше и създаваше положения, Трабзонспор се бранеше. Пелузо изведе отлично Освалдо, който опита удар от въздуха, но той беше лесен за вратаря Киврак.

След 3 минути стража на турците трябваше пак да спасява. Този път Джовинко излезе на чиста позиция и опита да прехвърли вратаря, само че Демир успя да избие преди голлинията.

В 57-ата минута Киврак отново остана очи в очи с Джовинко, който напредна отляво и стреля, но в тялото на вратаря. След това бе ред на Освалдо да пропусне. Този път неговия удар мина малко над вратата.

Падоин също пропусна възможност да реализира. Този път Освалдо подаде към халфа, който стреля с левачката и то силно, но вратаря Киврак отново спаси с чудесна намеса.

Ювентус можеше спокойно да спечели този мач с двуцифрен резултат, ако не беше вратаря Киврак и многото пропуски на бианконерите. Джовинко можеше лесно да има хеттрик, но пропусна още едно положение.

Атомната мравка получи топката от Исла, но отново видя как вратаря Киврак спаси удара му. След това Джовинко стреля силно от фаул, вратарят на Трабзон изби, но Пелузо на празна врата прати добавката в аут.

2 минути преди края Трабзон създаде най-доброто си положение. Озер стреля силно от дистанция, но топката профуча покрай страничната греда.


ТРАБЗОНСПОР - ЮВЕНТУС 0:2 (общ резултат 0:4)
0:1 Видал 18
0:2 Освалдо 34

ТРАБЗОНСПОР: Киврак, Босингва (46 Османпаша), Юмлу, Демир, Келеш (37 Явру), Умрачи, Зокора, Адън , Миержейевски (72 Бурсеану), Малуда, Янко

ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес (58 Бардзали), Бонучи, Огбона, Исла, Видал, Маркизио (72 Пирло), Погба (37 Падоин), Пелузо, Освалдо, Джовинко