Ботев Пловдив планира да вдигне бюджета за новия сезон, пише Тема спорт. Това ще е свързано с предстоящото участие в Лига Европа. Тимът спечели квота за втория по сила турнир на УЕФА, след като взе Купата на България. Така канарчетата си гарантираха минимум 4 мача в евротурнирите. При отпадане още в първия квалификационен кръг на ЛЕ, жълто-черните ще продължат към пресявките в Лигата на конференциите.

Еъководството е решили да увеличи финансиите, за да може да се покрия участието в Европа, както и да се направи по-качествена селекция.

Треньорът Душан Керкез ще получи до дни новия си договор, който ще е при значително подобрени финансови условия. Следващата седмица шефовете и спортно-техническия щаб ще дадат пресконференция, на която ще обявят доста новини.

На този етап тимът планира да започне подготовка на 12 юни (сряда). Датата обаче може да бъде променена, ако ПФЛ потвърди сблъсъка за Суперкупата на 3 юли. Тогава Ботев може и да направи първа тренировка на 10 юни (понеделник). На този етап опциите за лагер са две – чужбина и Правец, като засега се клони повече към родното. Навън обаче канарчетата може да изиграят по-качествени контроли.

Очакват се 4-5 класни попълнения, които да вдигнат нивото. В мача със Славия в понеделник Керкез смята да даде повече шанс за изява на резервите и някои момчета от дубъла. Ботев вече се класира за Лига Ервопа и в шампионата ще доиграва кампанията.

Снимка: Lap.bg