Новият треньор на Левски Станислав Генчев е тотален властелин над селекцията на отбора. „Мач Телеграф“ съобщава, че собственикът на „сините“ е дал на наставника пълен контрол над избора на нови футболисти.

Легендарният голмайстор изрично е уточнил, че не иска по никакъв начин да се меси около избора на нови попълнения. От „Герена“ разкриха, че Станислав Генчев все пак пита Сираков за всеки набелязан, но босът единствено споделя мнението си, без да го налага под никаква форма.

Станислав Генчев се е превърнал във фигура №1 за селекцията, след като преди това е скъсал списъка с набелязани футболисти от предишния треньор Николай Костов. Последният е бил селектирал около 15 играчи, от които да се избират новите по време на паузата между сезоните. Голяма част от тях са били бразилци, набелязани от главния скаут на тима Краси Петров – Ромата, който ходи до страната на кафето, за да търси евентуални попълнения.

Той обаче е издирвал футболисти по критерии, избрани от Николай Костов. Генчев обявил на „Герена“, че ще промени коренно схемата на „сините“, наложена от бившия треньор, а това предполага съвсем различни изпълнители. Новият Левски ще играе с тактика 3-5-2, което до голяма степен оставя скъпите крила на тима – Фабио Лима и Евертон Бала – без място на терена. Идеята е двамата да бъдат използвани като леки нападатели, за да не изпаднат тотално от състава. Генчев обаче предпочита да залага на двама чисти нападатели.

Снимка: БГНЕС