Макс Верстапен прие философски отпадането си в Гран При на Австралия, което сложи край на серията му от 9 поредни победи и откри пътя на Ферари към двоен триумф. 

Световният  шампион получи повреда в спирачките на дясна задна гума, които блокираха, прегряха и предизвикаха и запалване, което доведе и до ранното приключване на състезанието за него. 

Предишният път, когато нидерландецът не завърши заради повреда бе именно в Мелбърн, през 2022-а, като след това той спечели 35 от следващите 43 старта. 

„Веднага след началото спирачките блокираха и в един момент просто карах сякаш с пусната ръчна спирачка. Те спряха да се охлаждат и нещата се влошиха. Неприятно е, но все пак това е механичен спорт и понякога такива неща се случват. В същото време в последните 2 години се справяхме много добре в това отношение, така че не мисля, че е станало нещо фатално“ заяви спокойно Верстапен. 

Подобро бе мнението и на боса Кристиан Хорнър. „Всички сме разочаровани, но въпросът е да разберем защо се стигна дотук. Забележителното е, че след 3 състезания и едно отпадане, той все още е начело в класирането. Доста уроци научихме“ изтъкна англичанинът, след като се оказа и че в колата на Чеко Перес не всичко  е било наред и той остана 5-и.