Люис Хамилтън потвърди, че прави най-лошият старт на сезон в кариерата си, но въпреки това запазва оптимизма си. 

Британецът отпадна в Австралия заради повреда, а в първите два старта приключи 7-и и 9-и, за да има едва 8 точки до момента. През 2009-а той бе дисквалифициран в едно състезание, но преди това имаше 6-о и 7-о място, което бе най-слабия му резултат до момента. 

След края на сезона той ще премине във Ферари и това вероятно също е една от причините да приема случващото се доста философския. 

„Нещата са по-зле дори от 2009-а. Тежко е за всички в отбора, особено след всичката работа свършена през зимата. Започнахме със съвсем друга настройка и очаквахме да се борим за победи, но не се оказа така. Дори не сме в борбата за подиума, което прави положението още по-лошо“ заяви Люис. 

„Неочаквано обаче се чувствам доста добре. Опитвам да гледам в перспектива и продължавам да изпитвам удоволствие да работя с отбора и съм вдъхновен от хората в него. Не е приятно  да не можеш да финишираш, но съм сигурен, че ще се подобрим и ще стигнем там, където искаме да бъдем, като за целта трябва само да продължим да натискаме“ добави той.