Ред Бул прави грешки, когато е под напрежение. Това заяви босът на Ферари Фредерик Васьор по повод двойната победа на Скудерията в Австралия. 

Световният шампион Макс Верстапен отпадна още в 4-ата обиколка заради проблем в спирачките, продиктуван от настройките на колата, докато Серхио Перес нямаше необходимото темпо и остана едва 5-и. 

Карлос Сайнц и Шарл Льоклер зарадваха феновете на Ферари с отлично представяне, като мнозина дори смятат, че испанецът е имал темпо да победи Верстапен дори и той да бе останал на пистата до края. 

„Последният уикенд бе добро доказателство, че когато всичко пасне както трябва можем да ги поставим под напрежение. Не знам обаче дали можем да правим това всеки път, но когато Ред Бул е под натиск допуска повече грешки. Ние трябва да продължим по същия начин и това представяне ни дава увереност какво можем да постигнем” заяви Васьор. 

„Още от първата обиколка в първата тренировка всичко вървеше гладко и се представяхме силно. Това ни помогна да направим възможно най-добрата си кола за неделя. Мисля, че направихме сериозна крачка в развитието си, като бяхме постоянни в представянето си с различния тип гуми, което бе много важно. Много по-лесно развиваме колата си и продължаваме да изграждаме още по-голяма увереност” добави той.