Ландо Норис бе засипан с похвали след първата си победа във Формула 1. В своята 110-а Гран При и неприятният рекорд от 15 подиума без триумф, британецът спечели в Маями след малко късмет и отлично каране в последния етап от надпреварата. 

Пилотът на Макларън е един от най-популярните в спорта, като снощи за пореден път демонстрира отличните си качества, откъсвайки се на 7,6 секунди от Макс Верстапен в последните обиколки. Той донесе първата победа на отбора си от Монца през 2021-а и едва втора за последните 12 години. 

„Много се радвам за Ландо. Наистина е невероятно специален момент да спечелиш първото си състезание. Аз самият започнах в Макларън и съм искрено щастлив да го видя на върха“ заяви седемкратният световен шампион Люис Хамилтън. 

„След като бях победен е страхотно, че това направи Ландо. Той го заслужава. Трябваше да мине дълго време, докато стигне до този момент и вярвам, че това ще е първата победа от много такива, които ще последват. Сигурно най-накрая си е отдъхнал, че успя да спечели. Той бе страшно бърз и съм много радостен за него“ изтъкна Макс Верстапен. 

„Винаги е прекрасно да видиш  подобни емоции при някой от конкурентите ти. Ние израстнахме заедно. Помня как следях Ландо, когато всички мечтаехме за Формула 1. Помня своята първа победа и тя бе наистина много специална. Казах му да се наслади на момента, защото той напълно го заслужава“ отчете Шарл Льоклер.