Ювентус – Манчестър Сити, мач от група D на Шампионска лига, ст.: "Ювентус Стейдиъм", начало: 21:45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудер

Защитници: Киелини, Алекс Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Маркизио, Погба, Куадрадо, Лемина, Стураро, Витале

Нападатели: Дзадза, Мората, Манджукич, Дибала

Групата на Сити за мача:

Вратари: Харт, Кабалеро

Защитници: Саня, Демикелис, Отаменди, Коларов, Клиши, Мафео, Адарабиойо

Халфове: Яя Туре, Фернандо, Фернандиньо, Делф, Браян, Стърлинг, Де Бройне, Навас, Глендън

Нападатели: Агуеро, Амброуз

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в директна битка за 1-то място в група D на Шампионска лига. Кръг преди края италианският първенец има 8 точки, докато "гражданите" са с 9 т.

И двамата треньори обаче трябва да се справят с кадрови проблеми. За "бианконерите" няма да играят Сами Кедира, Квадво Асамоа, Роберто Перейра, Ернанес, Симоне Падоин и Мартин Касерес, но добрата новина е завръщането на ветерана Патрис Евра. Той попадна в групата на Макс Алегри, но треньорът ще реши в последния момент на кого да заложи – на французина или Алекс Сандро. Очаква се атака на Юве да поведат намиращият се в отлична форма Пауло Дибала, а до него този път да играе Алваро Мората за сметка на Марио Манджукич.

Проблемите с контузени играчи в Сити са далеч по-сериозно. Венсан Компани. Вилфред Бони, Езекиел Мангала, Самир Насри, Давид Силва и Пабло Сабалета въобще не пътуваха до Торино, защото имат различни проблеми. Голямата звезда на отбора Серхио Агуеро не е готов на 100% за игра, но се очаква все пак да започне титуляр на "Ювентус Стейдиъм".

В предния мач между двата отбора, "старата госпожа" спечели с 2:1 на "Етихад", въпреки че изоставаше с 0:1. С голяма заслуга за успеха беше капитанът Джанлуиджи Буфон, който за пореден път демонстрира огромната си класа. Иначе двата отбора имат един двубой помежду си в Торино – в груповата фаза на Лига Европа през 2010 г. и завършиха 1:1.

Юве пък няма загуба в последните си 15 домакински мача в Шампионска лига, но при последната си визита в Италия, Сити постигна победа – с 2:0 над Рома миналия сезон.

Но нашата прогноза е, че все пак "черно-белите" ще успеят да победят довечера.

Прогноза: Ювентус – Манчестър Сити 2:1