Базел – Лудогорец, мач от 1-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, стадион: "Санкт Якоб Парк", начало: 21.45 часа, на живо по Gol.bg

Вероятни състави:

Базел: Вацлик, Ланг, Сухи, Баланта, Траоре, Франсон, Джака, Делгадо, Бярнасон, Щефен, Думбия
Треньор: Урс Фишер

Лудогорец: Стоянов, Натанаел, Паломино, Моци, Минев, Дяков, Саша, Марселиньо, Мисиджан, Вандерсон, Кафу
Треньор: Георги Дерменджиев

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер Лудогорец за втори път в историята си стартира участие в груповата фаза на Шампионска лига. Съперник на разградчани е старият познайник Базел, след като съдбата отново отреди двата отбора да играят помежду си в турнира. Компания в групата им правят големите фаворити ПСЖ и Арсенал.

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев няма сериозни кадрови проблеми за сблъсъка довечера, като румънският национал Клаудио Кешеру е готов за игра. По-вероятно е обаче нападателят да седне на резервната скамейка за сметка на Джонатан Кафу. Домакините също имат колебания за върха на атаката си. Изборът е сведен до Марк Янко и Сейду Думбия, като вторият се отличи с два гола при победата с 3:1 над Грасхопърс, което може да му спечели титулярното място довечера.

От началото на сезона Базел е изиграл 8 официални мача и е спечелил всички, като само в една среща отборът не е отбелязал три или повече голове. Лудогорец определено трябва да внимава с убийствената форма на съперника си, особено в защита, което е слабото звено на разградчани от началото на сезона. "Орлите" имат две загуби от два мача на стадион "Санкт Якоб Парк" и са без отбелязан гол. Преди две години те загубиха с изразителното 0:4 в груповата фаза на Шампионска лига, а преди 3 г. паднаха с 0:2 в реванш от плейофите на турнира.

Първият мач тогава Базел беше спечелил с 4:2 в София, а единственият успех на Лудогорец в същинската фаза на надпреварата и именно срещу Базел – 1:0 на "Васил Левски". Победата обаче дойде с гол в 90-ата минута на Йордан Минев, а от 18-ата гостите играха с човек по-малко. Нашата прогноза е, че довечера на Лудогорец ще му бъде изключително тежко и отново ще с тръгне с празни ръце от Швейцария, въпреки гръмките изказвания на футболистите. Този път обаче едва ли ще се получи разгромен резултат като преди две години. Да не забравяме, че "орлите" вече натрупаха и по-голям опит, а отборът им е далеч по-добър в атака.

Прогноза: Базел – Лудогорец 2:0

Прогнозирайте мачовете от Шампионска лига ТУК и спечелете награди!