Илиан Илиев ще удължи договора си с Черно море за още една година. Така наставникът ще има възможност да води тима в евротурнирите.

Варненци вече си гарантираха медал от първенството, като в оставащите три кръга ще се реши дали той ще е сребърен или бронзов. В момента те заемат втората позиция заради по-добрия си актив в преките двубои от редовния дял с ЦСКА, иначе двата отбора имат равни точки – по 66. Ако днес Лудогорец спечели купата, то второто място ще праща в Лига Европа, а третото в Лигата на конференциите. Ако триумфира Ботев Пд обаче третият ще играе бараж за ЛК. В неделя, 19 май, Черно море посреща Лудогорец, като е голяма вероятността разградчани да са без част от звездите си, след като вече си гарантираха титлата.

Договорът на Илиев с варненци изтича с края на кампанията, като той има и 2-годишен контракт с БФС за национален селекционер. Черно море обаче ще постигне договорка с централата специалистът да продължи да съвместява двете длъжности. Като той ще има възможност да си тръгне от „Тича“ по всяко време след все още евентуалната еврокампания. След нулевото равенство срещу Левски на „Герена“ в неделя Илиев разкри, че почти всички подробности вече са уточнени.

Мениджърът Марсело Робалиньо бе на трибуните на „Георги Аспарухов“, а от вчера той е във Варна. Агентът е предложил услугите на няколко свои играчи. Той се грижи и за играча на Черно море Уеслен Жуниор.