Лудогорец пропусна да се поздрави с победа в 31-ия кръг на шампионата на България по футбол, която да му донесе 13-а поредна титла. Вместо това, разградчани направиха 3:3 срещу сензацията на първенството ФК Крумовград, като в доста сериозен период изоставаха.

Сега разликата между Лудогорец и ЦСКА остава 10 точки четири кръга преди края.

"Трудно се отваря шампанско", отговори Георги Дерменджиев на въпрос защо Лудогорец не стигна до шампионската титла днес. "Първото полувреме за нас беше лошо. В крайна сметка на почивката си поговорихме и видяхте, че обърнахме резултата. И след това един автогол ни отне победата. То вона също е един мач, който трябва да направи така, че ние да се научим от него".

Попитан на какво отдава поведението на футболистите през първото полувреме, когато резултатът стана 0:2, той отговори: "Толкова задълбочен анализ за това няма да правя. Става въпрос за това, че играчите излязоха така настроени – на думи трябва да бием. Но крайна сметка мотивацията не беше до такава степен. И ние отворихме празни пространства, от които противникът се възползва. Ние не бяхме изненадани от Крумовград. Всичко знаехме как трябва да бъде и как ще бъде. Но имаше играчи, които не изпълниха задачите".

В следващия мач Лудогорец се нуждае от една точка в мача с ЦСКА-София, за да стигне до 13-ата титла. Първите два отбора се срещат един срещу друг на Лудогорец Арена, а домакините се нуждаят от точка. "Нека да дойде мача с ЦСКА, нека да го изиграем, нека стадионът да бъде пълен. Да се радват хората, да стане един добър мач и оттам нататък къде ще се класираме, ще се види след мача".

На 2-и май предстои реванш срещу Хебър, който до голяма степен изглежда протоколен. Първият двубой приключи 4:0, а сега превъзходството на шампионите трябва да бъде узаконено: "Аз съм казал, че протоколни мачове няма. Ние ще отидем в Пазарджик, за да играем и да затвърдим резултата и да се класираме за финала".