Лудогорец узакони 13-та си поредна титла на България след победа с 3:1 над ЦСКА. Тимът на Георги Дерменджиев вкара бързи голове в началните минути и на двете полувремена чрез Квадво Дуа (2) и Антон Недялков (48). Между тях Фернандо Каранга (34) бе изравнил резултата. 

Именно Каранга бе в основата на третия гол на “орлите”, след като реферът Волен Чинков се възползва от ВАР и видя игра с ръка на бразилеца. Квадво Дуа реализира хладнокръвно. Миг по-късно настана невъобразимо меле, след което Каранга и Текпетей получиха директни червени картони, а Дуа и Юга жълти. 

В крайна сметка Лудогорец свърши своята работа и три кръга преди края на шампионата е недостижим на върха. “Орлите” имат 79 точки, а ЦСКА е с 66. Третият Черно море е с 65, а утре гостува на Левски.

В сряда Лудогорец ще опита да направи и поредния си дубъл. Тимът от Разград ще играе на финала в турнира за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Двубоят е на Националния стадион "Васил Левски" от 19:00 ч. 

Лудогорец започна по възможно най-добрия начин срещата и само след две минути игра вече водеше в резултата. Педро Нареси намери зад защитата на “червените” Бърнард Текпетей, който пък намери в наказателното поле Квадво Дуа. Швейцарецът се забави малко, но пък се възползва максимално от ситуацията и с левия си крак успя да прокара топката покрай Бусато. 

Последва по-трайно владение на топката от ЦСКА, но пък “орлите” изчакваха нови грешки в защитата на гостите на контраатаки. В 10-та минута Сон намери на стрелкова позиция Текпетей, чийто удар обаче бе неточен. Малко след това Пьотровски беше изведен сам срещу Бусато, но стреля над гредата. 

ЦСКА отговори с хубав диагонален удар на Фаетон, който бе отразен от Падт. В 25-та минута Дуа отново изскочи зад защитата на “червените” и опита да прокара топката покрай излезналия да го пресира Бусато. Тя обаче мина покрай гредата. 

Така се стигна до 34-та минута, когато Вион се пребори за една топка с Рик Джонатан, а Амос Юга веднага я прати на фланга, където бе Каранга. Бразилецът се възползва от излизането на Серджио Падт и я насочи в опразнената врата - 1:1. 

До края на полувремето Лудогорец натисна и в 43-та минута Рик Джонатан се измъкна от защитата на “червените” и излезе сам срещу Бусато. Бразилецът копна топката покрай сънародника си, но прехвърли и вратата. 

Малко след това домакините имаха претенции за дузпа, след като Бусато не прецени добре една топка и Дуа бе на път да я открадне. След това швейцарецът падна на тревата, но Волен Чинков не реагира.

Второто полувреме започна като първото - с ранен гол на Лудогорец. Само три минути след подновяването на играта Антон Недялков вкара страхотен гол с по-слабия си десен крак. Защитникът полузи топката на ъгъла на наказателното поле и я завъртя изящно в далечния ъгъл за 2:1. 

След още десет минути Лудогорец вкара и трети гол. Волен Чинков се възползва от “съветите” на ВАР и изгледа една спорна ситуация в наказателното поле, в която при борба за топка видя игра с ръка на Каранга. Квадво Дуа без проблеми прати Бусато в обратния ъгъл и направи 3:1. 

При радостта си обаче швейцарецът опита да подразни Бусато. Последва страхотно меле, в което се размениха и удари. В крайна сметка Чинков реши средното - червени картони за Каранга и Текпетей, а Дуа и Юга получиха жълти. 

До края двата отбора имаха по няколко изгодни положения, но повече голове в срещата нямаше. А след последния съдийски сигнал на Волен Чинков в Разград започнаха празненствата. 

Лудогорец - ЦСКА 3:1

1:0 Квадво Дуа 2’

1:1 Фернандо Каранга 34’

2:1 Антон Недялков 48’

3:0 Квадво Дуа 58’-дузпа 

Лудогорец: Падт, Сон, Сундберг, Алмейда, Недялков, Нареси (90 - Чочев), Гонсалвеш (73 - Делев), Текпетей, Пьотровски, Рик (79 - Видал), Дуа (73 - Руан)

ЦСКА: Бусато, Вион, Кордоба, Петров (85 - Махмутович), Де Нойер (77 - Турицов), Юга (85 - Шакич), Кареасо, Хайнц (71 - Чорбаджийски), Шопов (71 - Асприля), Фаетон, Каранга