С два гола на Фил Фодън Манчестър Сити победи Уест Хям с 3:1, за да спечели очаквано 4-ата си поредна титла във Висшата лига. 

Най-добрият играч на сезона се разписа на два пъти в първите 20 минути, за да постави отбора си на верния път, а след като гостите върнаха едно попадения, Родри гарантира, че изненада няма да има. 

Така Гражданите завършиха с 91 точки, с 2 повече от Арсенал, който все пак успя да победи Евертън в последния си мач и даде голяма битка на Небесносините през целия сезон. 

За домакините стартира Жереми Доку, докато в състава на Чуковете липсваше лидера Джаред Боуен, който не бе в групата заради проблеми със сливиците. 

Феновете на „Етихад“ ликуваха още във 2-ата минута, когато Фил Фодън постави тима на пътя към титлата. След само 78 секунди най-добрият играч във Висшата лига за сезона получи от Бернардо Силва и с отличен удар прати топката в далечния ъгъл. 

Това взриви трибуните и даде спокойствие на домакините, които установиха контрол върху събитията. В 15-ата минута Ареола спаси удар на Доку, а Родри стреля неточно. В 18-ата минута отново Фодън излезе на сцената, когато засече с отличен удар подаване на Доку и направи 2:0. Това съвсем постави нещата по ясен начин. 

В 30-ата минута Сити вече имаше 9 точни удара, но малко преди паузата интригата се върна, защото Уест Хям вкара, а точно тогава и Арсенал изравни на Евертън. Мохамед Кудус отбеляза с впечатляващ ножичен удар, демонстрирайки великолепен атлетизъм, за да върне надеждите на феновете на Артилеристите. 

След почивката Гражданите продължиха да имат  предимство, но вече имаха и едно на ум, че още един гол на съперика може да се им струва титлата. Де Бройне и Фодън стреляха неточно при опитите на отбора да стигне до решаващия трети гол. 

В 59-ата минута обаче, спокойствието на „Етихад“ се върна. Родри отбеляза с удар, при който определено вратарят Ареола не се намеси както трябва, но за Сити това нямаше никакво значение. 

Последваха удари на Холанд, който също търсеше своя гол, но така и не можеше да го намери. Де Бройне прати топката на сантиметри от целта от пряк свободен удар. Времето обаче минаваше и титлата бе все по-близо. В края Соучек вкара втори гол за гостите, но той бързо бе отменен заради игра с ръка и в крайна сметка с 3:1 Сити стигна отново до върха, а феновете нахлуха на терена след последния сигнал. 

Манчестър Сити – Уест Хям    3:1

1:0    Фодън 2
2:0    Фодън 18
2:1    Кудус 43
3:1    Родри 59

Ман Сити: Ортега, Уокър, Диаш, Аканджи (70 Аке), Гвардиол, Родри, Б. Силва, Де Бройне, Фодън (90 Ковачич), Доку, Холанд
Уест Хям: Ареола, Мавропанос, Зума, Кресуел, Цоуфал, Соучек, Уорд-Праус, Емерсон (70 Едсон Алварес), Кудус, Антонио (81 Иърти), Пакета (86 Ингс)