Капитанът на Англия Хари Кейн се възстанови от контузия в гърба и очаква с нетърпение предстоящото Европейско първенство, каза селекционерът на англичаните Гарет Саутгейт.

Нападателят на Байерн Мюнхен Кейн пропусна последните два мача на своя отбор в Бундеслигата поради проблеми с гърба, които го тормозят още преди загубата на полуфинала на Шампионската лига от Реал Мадрид преди две седмици.

Селекционерът на Англия Саутгейт обаче включи 30-годишния нападател в разшерения си състав за турнира от 14 юни до 14 юли.

"Ситуацията с Кейн е ясна. Той е доста спокоен. Мисля, че беше взето разумно решение да не играе в последния мач в Бундеслигата", каза Саутгейт.

"Проблемите с гърба могат просто да се случат, но това не е нещо, за което сме обезпокоени в този момент", добави Саутгейт. 

Кейн вкара 44 гола в 45 мача във всички турнири през първия си сезон в германския клуб, включително четири хеттрика в Бундеслигата, но не успя да помогне на Байерн да спечели трофей. За първи път германският гранд не успя да спечели купа от 2012 г. насам.

"Няма да е приятно за него и съм сигурен, че той знае какво говорят хората за това. Той постигна това, което смятахме, че ще постигне по отношение на головете в това първенство и знам, че клубът е супер доволен от това, което направи", каза още треньорът.

Англия играе два приятелски мача - срещу Босна и Херцеговина на 3 юни на "Сейнт Джеймс Парк" и Исландия на 7 юни на "Уембли" - преди да се отправи към Евро 2024, където е в група със Сърбия, Дания и Словения.