Салфетката, с която испанския футболен клуб Барселона направи неофициално трансфера на 13-годишния Лионел Меси, бе продадена на търг за 969 хиляди щатски долара. Това съобщава агенция Ройтерс, цитирайки аукционна къща Bonhams.

Салфетката е била подписана през декември 2000-а година от бившия спортен директор на каталунците Карлес Рексач и неговия съветник Хосе Мария Мингея, както и от представителя на аржентинеца - Орасио Гаджоли. Това се е случило след обяд в тенис клуб.

Меси в крайна сметка премина в Барселона и се превърна в един от най-великите играчи за всички врмена. Той спечели 30 трофея и стана водещ реализатор в историята на Барса с 672 гола. Аржентинецът заслужи осем пъти приза "Златна топка", но напусна каталунците и премина през Пари Сен Жермен и Интер Маями.

"Да, това е салфетка, но е най-известната салфетка. С нея започна бляскавата кариера на Лионел Меси. Това промени не само неговия живот, но и бъдещето на ФК Барселона. В следствие на този трансфер милиарди фенове по света получиха невероятни футболни мигове", заяви представителят на Bonhams - Иън Елинг, цитиран от Ройтерс.