Българският национал Петко Христов бе избран в отбора на сезона в Серия Б от изданието Tuttomercatoweb. Той бе с основната заслуга за спасението на неговия тим Специя. Феновете имаха право да гласуват за футболистите, които най-много са ги впечатлили по време на кампанията. 

С фундаменталните си изяви Петко Христов зае първото място при защитниците. Специя завърши първенството на 15-о място, с точка повече от 16-ия Тернана, който ще играе бараж за оставане в Серия Б. Българинът записа 19 мача за „орлетата“, 17 от които като титуляр, и отбеляза 3 гола.

В идеалния състав Франческо Барди от Реджиана е на вратата, а пред него четирима защита с Енрико Дел Прато от Парма и Леонардо Серникола от Кремонезе, докато в центъра са Петко Христов от Специя и Алесандро Чиркати от Парма. Трима играчи в средната линия - Даниеле Казираги от Зюдтирол, Яри Вандепутте от Катандзаро и капитана на Бреша Димитри Бизоли.

Атаката се води от голмайстора на първенството финландецът от Венеция Джоел Похянпало, най-добрия италиански голмайстор Дженаро Тутино от Козенца и стрелеца на Комо Патрик Кутроне.