Руският тенисист Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона долара. Третият в схемата Медведев се наложи в два сета над чилиеца Николас Хари с 6:2, 7:6(7).

Мачът продължи 1 час и 42 минути. 28-годишният руснак реализира два пробива в първия сет, в който даде само два гейма на съперника. Във втория двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек, в който Медведев затвори мача с третия си мачбол.

"В първия сет играх на добро ниво, не направих нищо изключително, но то беше достатъчно, за да спечеля. Тогава Хари започна да играе много по-добре и започнах по-трудно да печеля точки. Той сервираше по-добре, а в тайбрека всичко зависеше от няколко точки", каза Медведев, цитиран от БТА.

Следващият съперник на Медведев ще бъде италианецът Яник Синер, който победи чеха Томаш Махац с 6:4, 6:2. В преките двубои предимството е на страната на Медведев - 6 победи срещу 4 за италианеца. Но Медведев загуби последните четири мача от Синер, включително финала на Откритото първенство на Австралия през януари.

"Той играе все по-добре и е уверен в себе си. Гледах някои от мачовете на Синер по телевизията и когато изглежда, че е в беда, той намира решения и това е, което шампионите правят. Това е голямо предизвикателство за мен и ще се опитам да дам 100 процента от себе си", каза Медведев.

В другите четвъртфинали тази вечер германецът Александър Зверев ще се опита да се справи с правещия фурор в Маями унгарец Фабиан Морожан, а след полунощ най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има трудна задача срещу номер 1 в схемата Карлос Алкарас от Испания.

Снимка: БГНЕС