Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Новак Джокович благодари на дългогодишния си кондиционен треньор Марко Паничи за работата му, сигнализирайки за края на сътрудничеството между двамата при изглежда поредната раздяла с някой от треньорите си, пише агенция "Ройтерс".

През миналата седмица сърбинът заяви, че обмисля за продължи без треньор след края на съвместната си работа с хърватина Горан Иванишевич преди месец.

Италианецът Паничи се присъедини към екипа на Джокович като фитнес треньор през 2017 година.

"Какви изключителни години на сътрудничество имахме. Достигнахме до върха, спечелихме титли, счупихме рекорди. Но преди всичко, се наслаждавах най-много на "обикновените" дни на тренировки в залата и извън нея", написа Новак Джокович в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

"Благодаря ти за цялата енергия, усилия и време, инвестирани в това да ме направиш възможно най-добър играч и човек. Много обич", добави Джокович, който пропусна турнира в Мадрид, за да се концентрира върху надпреварите от Големия шлем и предстоящите Олимпийски игри в Рим, но планира да играе в Рим.