Новак Джокович изрази мнение, че Рафаел Надал е неговият фаворит за титлата на Откритото първенство на Франция по тенис, независимо че 14-кратният шампион в Париж изпитва затруднения с оптималната си физическа форма в залеза на професионалната си кариера.

Световният номер 1 Джокович, който играе с „уайлд кард“ в Женева тази седмица и днес започва участието си с мач срещу Яник Ханфман, каза, че ако Надал е в жребия, не може да бъде отписван с лека ръка, въпреки проблемите си с контузии и конкуренцията от по-младото поколение.

„Тази година нещата са по-отворени. Каспер Рууд със сигурност е един от петимата играчи, които са кандидати за титлата. Александър Зверев, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас – всички те спечелиха голям турнир на червено през сезона. Но когато говорим за Ролан Гарос и Надал е там, той за мен винаги е най-големият фаворит.

След всичко, което е направил на кортовете на Ролан Гарос, това е нормално, с уважение да го поставя като основен претендент за титлата. Очевидно сега нещата са малко по-различни предвид нивото му на игра. Но това е Ролан Гарос и това е Надал. След това може би идвам аз, ако се чувствам добре, ако играя добре. На Ролан Гарос и на всички останали турнири от Големия шлем, аз съм малко по-различен играч“, сподели действащият шампион в Париж пред журналисти на кортовете в Женева.

Джокович, който днес навършва 37 години, ще се опита да спечели титлата в швейцарския град в генералната репетиция за Ролан Гарос. Ако не го стори, то 24-кратният шампион от Шлема ще бъде без титла преди старта на Откритото на Франция за първи път от 2018-а насам.