Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер далеч не подхожда плахо преди утрешния сблъсък с Барселона в Шампионската лига, въпреки че двубоят е повторение на миналогодишния четвъртфинал, загубен с общ резултат 3:6.

Френският специалист е категоричен, че "артилеристите" са успели да наваксат разликата в класите през изминалата една година и могат да отстранят "каталунците", а ако наистина сторят това, то тогава им се отваря и пътя към пълния успех в турнира.

"Не отричаме качествата на Барселона, но за нас е важно, че имам добра възможност да покажем колко по-добри сме, да отстраним Барселона. Всички заедно вярваме, че сме способни да го сторим", коментира на днешната пресконференция Венгер.

"По-обиграни сме и по-стабилни психически. Извървяхме своя път, борим се във Висшата лига и все още не сме отпаднали от нито един турнир. Никой не предричаше подобно нещо в началото на сезона, но ние пробихме."

"В идеално състояние сме да се изправим срещу Барселона. Не можем да се оплачем, уверени сме и всички играчи са на линия. Искаме само да покажем колко сме добри", коментира с лек патос мениджърът.

Венгер дори поглежда още по-смело, към титлата в шампионата: "Искаме да спечелим турнира и знаем, че това ще стане само ако победим суперфаворитите. Барселона е най-добрият отбор в света за момента и ако ги победим, имаме шанс за титлата."

"Всички очакват вълнуващ мач, защото това са два отбора, които играят атакуващо. Утре ние ще останем верни на философията си и ще опитаме да доминираме, да подаваме топката и да я задържаме. Сторим ли го, имаме шанс да победим."

Накрая Венгер коментира и състоянието на Самир Насри, като призна, че има голям шанс французинът да се появи на терена, но това ще стане ясно в последния момент.

"Самир е в групата, но кой ще играе ще реша утре. Няма да предприемаме медицински рискове. Радваме се, че е на линия, че се възстанови по-бързо, но няма да рискуваме. Сам ще взема решението", завърши Венгер.