Манчестър Юнайтед има най-големи шансове да вземе таланта на Динамо Загреб Матео Ковачич, твърди Goal.com.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън е останал впечатлен от 17-годишния младок, който е офанзивен полузащитник и е следен от най-големите отбори в Европа, сред които Арсенал, Ювентус и Байерн Мюнхен.

Юнайтед е пращал скаути, които да следят играча в няколко двубоя на неговия тим, като от щаба на английския шампион са уверени, че ще се преборят за правата на играча.

Трансферът едва ли ще стане през зимата, но по всяка вероятност Фърги ще отправи оферта към таланта следващото лято. Ковачич вече е сравняван със своя по-опитен сънародник Лука Модрич, който блести в редиците на Тотнъм.

Въпреки, че е едва на 17 години, хърватинът Ковачич вече има цена от 11 милиона евро, която му е закована от босовете на Динамо. Шефовете на хърватския тим дори твърдят, че Арсенал се е отказал от играча през лятото заради исканата трансферна сума.

Агентът на Ковачич призна, че неговият клиент иска трансфер в Англия. По този начин Юнайтед и Арсенал остават двата големи фаворита за подписа на младока.

Матео Ковачич вече се превърна в най-младия дебютант и голмайстор в историята на Динамо Загреб, забивайки първия си гол за тима през ноември месец 2010 година.