Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе на седмото небе след успеха над Лийдс с 1:0. благодарение на който отборът му се класира за 4-ия кръг на ФА Къп.

Французинът обаче бе повече щастлив от факта, че победното попадение бе дело на неговия сънародник Тиери Анри, който се завърна триумфално на "Емиратс".

Нападателят на Ню Йорк Ред Булс ще играе под наем в състава на "Артилеристите" през следващите шест седмици. Вчера той дебютира повторно с клубната фланелка и то по какъв начин.

"Не съм изненадан от Анри, защото той показа в тренировките, че е готов за игра. Ако не беше готов, аз нямаше да го пусна на терена, защото нямаше да бъде справедливо. Той е специален играч. Тиери е истински пример за младите футболисти", коментира Венгер на пресконференцията след мача.

"Определено Тиери чувстваше натиск, защото той е горд човек, не иска да разочарова хората. Той знаеше, че ще бъде сравняван с това, което е бил преди. Такива са шампионите. Казват, че не чувстват напрежение, но искат да се представят на ниво", добави той.

"Играчите бяха много щастливи, когато той реши да се завърне в клуба. Той ни дава повече опции в нападението", каза още специалистът.

Венгер се върна няколко години назад във времето, когато през 2007 г. Анри напусна Арсенал, след като бе направил силен сезона с екипа на тима.

"Може да ме обвините за много неща, но не аз бях този, заради когото Анри си тръгна. Не съм го продал аз на Барселона. Той просто искаше да напусне. Обясних го много пъти."

"Когато вкара гола, това беше като сън. Това е като история, която човек би искал да разкаже на малко дете. Такива неща не се случват често", продължи Венгер.

Специалистът намекна, че може да пусне заедно в атаката на тима Робин ван Перси и Тиери Анри по време на двубоя срещу Суонзи.

"Все още не съм решил. Робин ще се завърне на терена срещу Суонзи. Дали Тиери ще започне или не? Не знам, все още. Той може да играе зад Робин или пред него, или по крилото. Може и Ван Перси да играе като крило, но още не знам"

"Анри по принцип трябва да остане при нас шест седмици, не сме предвидили да го задържим за повече време. Може обаче това да стане и той да бъде при нас още две седмици след договореното", каза Венгер.

Венгер сподели също, че се очаква младият футболист на тима Франсис Коклен да отсъства няколко седмици от терените след контузията, която получи.