Манчестър Юнайтед финализира трансфера на нападателя на Арсенал Робин ван Перси.

Холандецът мина успешно медицинските си прегледи, договори личните си условия с "червените дяволи" и сложи подпис под 4-годишен договор.

Така 29-годишният нападател ще бъде на разположение на Сър Алекс Фъргюсън още за първия мач от новия сезон във Висшата Лига. В понеделник Юнайтед гостува на Евертън.

"Робин е нападател от световна класа с доказани постижения в Англия и европейския футбол. Неговият талант няма нужда от представяне пред нашите фенове. Той е вкарал редица голове срещу нас за бившия си отбор в някои класически двубои. Неговото движение, завършващ удар и цялостни качества са невероятни", заяви Фъргюсън пред официалния сайт на Юнайтед.

Самият Ван Перси добавя:

"За мен е чест да подпиша с Манчестър Юнайтед. Очаквам с нетърпение да последвам толкова велики нападатели, да донеса моят опит и да изиграя своята роля, за да помогна на тима да се бори за най-значимите трофеи във футбола. Нямам търпение да започна".

На сайта на Арсенал също бе пусната новина с официалното подписване на Ван Перси с Юнайтед. Нейният тон бе позитивен и бяха изказани благодарности на футболиста.

"Робин ван Перси оформи преминаването си в Манчестър Юнайтед. Това слага край на 8-годишно партньорство с Арсенал".

"През това време той направи общо 278 участия за клуба, вкара 132 гола, включително 37 гола от 48 мача през миналия сезон".

"Всички в Арсенал искаме да благодарим на Робин за приноса му по време на неговия престой в клуба".