Халфът на Арсенал Микел Артера вярва, че лондончани имат шанс да се преборят за титлата във Висшата лига.

Явно въодушевен от равенството като гост срещу Манчестър Сити, испанецът е на мнение, че Артилеристите могат да стигнат до върха за първи път от 2004 година.

По традиция отборът бе отписван от мнозина като претендент за първото място през лятото, но след 5 поредни мача без загуба и само два допуснати гола в тях, мнението отборът е на път да опровергае критиците.

“Не зная какво ще се случи до края, но е ясно, че в последните години не сме имали особени шансове за титлата. Сега просто трябва да продължим да играем стабилно, да постигаме резултати и да вярваме, че сме добри колкото отборите от Манчестър” каза Артета.

“Ако се задържим в челото до март или април, тогава със сигурност ще бъдем максимално амбицирани да завършим сезона подобаващо. Видя се, че сме силен отбор. Срещу Сити бяхме по-добри и просто е необходимо да останем постоянни. Не трябва да се отпускаме, а да продължим да работим с всички сили и да се стремим да се подобрим” добави той.

“Едно от най-хубавите неща е, че атмосферата в тима е добра. Няма сърдити, тъй като всеки знае, че ще получи шанс да играе. Феновете ни усещат това, продължават да ни вярват, а ние ще се опитаме да им се отблагодарим” каза още Артета.