Нападателят на Нюкасъл Демба Ба заяви, че като дете е бил привърженик на френския ПСЖ и би се радвал един ден да играе с фланелката на парижани.

Така сенегалецът отправи флирт към още един отбор, който може да го купи през зимния трансферен прозорец или в края на сезона.

Както е известно, клаузата за разтрогване на договора на футболиста с Нюкасъл е доста ниска и това изостри мераците на много клубове. Преди около седмица Ба заяви, че харесва Арсенал и стила на отбора. Малко след това пък френския Канал + излезе с новина, че футболистът се е договорил с "артилеристите" за трансфер през януари.

Сега обаче Ба заявява, че е фокусиран върху представянето си в Нюкасъл, но същевременно мечтае да играе за ПСЖ.

"Гледам мачовете на ПСЖ като фен, като привърженик. Никога не съм крил страстта си към клуба и съм фен на отбора още от малък", заяви Ба пред канал РМС.

"В момента те правят важни неща, имат голям проект за бъдещето. И разбира се, ще съм много доволен да играя за отбора, който подкрепям".

"Но както и казах относно Арсенал, това е нещо много далечно. За момента съм концентриран върху това, което правя с отбора си - искам да извадим Нюкасъл от проблемната ситуация, в която се намираме".

"Но е истина, че ПСЖ е специален клуб за мен".