Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изказа задоволството си от демонстрирания характер от страна на Джак Уилшър.

Халфът на "Артилеристите" вкара изравнителния гол за равенството 1:1 като гост на Уест Бромич. Преди това английският национал бе подложен на сериозна критика през седмицата, тъй като бе сниман да пуши цигара пред нощен клуб.

И това сякаш му се отрази, защото през първото полувреме той не бе никак убедителен. Венгер обаче реши да го остави на терена и замени Аарън Рамзи. Това се оказа правилното решение, тъй като малко по-късно Уилшър вкара гол.

"Той имаше проблем днес да намери ритъма на мача. Но той има силен характер. Не се отказва, продължава да играе своята игра и вкара страхотен гол", коментира след мача Венгер.

"Не мисля, че имаше мръсни нарушения срещу него. Но смятам, че на няколко пъти бе фаулиран, бутан и не получи нарушенията, които заслужаваше".

Запитан дали е разговарял с Уилшър относно цигарата, Венгер отговори:

"Не, защото той е честен човек и знае кога е сбъркал. В днешно време на играчите не им се разминава нищо. Това са законите на модерния футбол. По-интересното за него и Арсенал е това, че той даде правилния отговор на игрището".

"Не мисля, че той някога ще се превърне в голмайстор. Но той може да създава голови положения за останалите. В нашата работа е много просто - имаш нужда от играчи, които създават и от такива, които вкарват. Той е от повече от първата категория, но разбира се, искаш по някой гол и от тях. Да не забравяме, че до скоро и с Рамзи имахме този проблем и изведнъж като започна да вкарва, стана естествено за него".

По отношение на мача Венгер призна, че равенството е справедлив резултат.

"С оглед на целия мач, мисля, че точката е справедлива. Ако погледнем само последния половин час, имам някои съжаления, защото имахме възможности да вкараме втори гол".

"Отново обаче показахме характер да се върнем в мача през второто полувреме".

"Уест Бромич днес потвърди и днес, че победи като гост Манчестър Юнайтед защото има много скорост на всяка позиция и има огромен състав. Като помислите, че днес Аничебе не игра, а Лонг и Морисън бяха на пейката. Доранс пък не беше в състава, така че те имат огромен състав от класни играчи".