Арсенал ще бъде без Матьо Фламини в утрешния мач срещу Борусия Дортмунд от Шампионската лига, разкри мениджърът Арсен Венгер.

Французинът получи мозъчно сътресение в двубоя с Норич в събота, когато бе заменен и няма да се рискува с включването му в игра.

„Фламини тренира нормално, но няма да играе утре. Ние не искаме да поемаме никакъв риск с него и ще спазим напълно правилото футболист, който е получил подобен удар, да не играе през следващите 5 дни“ заяви Венгер.

Той отказа да разкрие кои играчи ще стартират, но вместо френския полузащитник на терена почти сигурно ще се появи Аарън Рамзи, който го замени и в съботния двубой.

Победа за Арсенал почти сигурно ще гарантира участие на Артилеристите на 1/8финалите на турнира, след като лондончани спечелиха първите си два мача.

„Двубоят е голямо значение, макар и да не е решаващ. Аз обаче бих оценил важността му на около 80%. Знаем, че ако победим, а след това спечелим и другото си домакинство, със сигурност ще продължим напред“ изтъкна още френският мениджър.