Мениджърът на Арсенал заяви с чувство за хумор, че тимът му е свирил "лек метъл" срещу Борусия Дортмунд.

"Артилеристите" изиграха много силен тактически мач и през почти цялото време бяха перфектно подредени в защита. Така те дочакаха своя момент в 60-та минута, когато вкараха решителния гол за победата  с1:0.

Преди мача треньорът на германците Юрген Клоп бе коментирал, че играта на Арсенал е като симфония, но той предпочита хеви метъла.

Запитан на пресконференцията, че това не е било типичната симфония на тима му, Венгер отговори с усмивка:

"Бяхме лек метъл. Изглеждахме стабилни защитно, защото имаме опит в полузащитата да не губим топката в глупави позиции".

"Дортмунд е особено опасен когато загубиш топката. И за да предотвратим това, трябваше да сме зрели. Ако имахме много млад отбор тази вечер, щяхме да бъдем прегазени и да загубим с голям резултат. Изглеждахме обаче стабилни защитно".

"През първото полувреме Дортмунд ни постави под голямо напрежение. Ние владеехме топката, но това бе стерилно владеене, защото не създавахме положения. Беше важно да сме фокусирани, интелигентни и да не допускаме грешка. Да чакаме нашия момент, когато можем да отворим защитата им. След като вкарахме можехме да добавим втори гол".

"Ако погледнете резултатите на Борусия в Шампионската Лига, не много отбори са побеждавали тук. Тази победа може би е по-голяма от миналия сезон срещу Байерн, защото имаше по-висок залог. Тогава хората казваха, че Байерн се е отпуснал, с което не бях съгласен по онова време, но е истина, че бяха победили с 3:1 в първия мач и в главите си сигурно смятаха, че са се класирали".

"Тази вечер и двата тима трябваше да победят, а ние дори още повече, защото бяхме загубили вкъщи и ни предстояха гостувания в Дортмунд и Неапол. Така че ни трябваше победа тази вечер, дори и равенство не беше достатъчно".

"Имам голямо уважение към Борусия, защото те са много добър отбор. За съжаление тази група е много силна и някой от големите отбори трябва да плати висока цена. Надявам се да не сме ние".

Накрая Венгер коментира и това дали тази победа ще отправи послание към съперниците на Арсенал в Европа и Висшата Лига.

"Просто се надявам това да увеличи вярата в моя отбор, че можем да покажем още едно страхотно представяне. Знаем, че в неделя срещу Манчестър Юнайтед ни предстои още един голям мач и искаме да играем така отново".