Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че тимът няма намерение да привлича под  наем бившите легенди Тиери Анри и Робер Пирес, които тренират с отбора. 

Най-добрият реализатор в историята на Артилеристите, който вече е на 36 години, изкара успешен престой в бившия си тим през януари и февруари 2012-а, но сега подобно нещо едва ли ще се случи. 

„Те поискаха да се върнат тук, за да тренират. Когато имат възможност се връщат. Вписват се добре в обстановката и духа на отбора, но нищо повече. И двамата просто искат да се забавляват и да поддържат форма. Обикновено дори тренират отделно, просто понякога ги каним да се присъединят към първия отбор” заяви Венгер. 

Мениджърът отхвърли и слуховете, че скоро Анри ще получи треньорска роля в клуба. „Разполагаме с достатъчно добър екип, който е способен да подкрепи състава в опита му да постигне целите си. Тиери е футболист. Един ден ситуацията ще е различна, но засега няма нищо”. 

Утре Арсенал приема Марсилия в мач от Шампионската лига, като победа ще класира тима за следващия етап, ако в другия мач Борусия Дортмунд не победи Наполи. Венгер е сигурен, че новото попълнение Месут Йозил скоро ще разкрие пълния си потенциал. 

„Той е много талантлив, а и когато дойде при нас не бе подготвен за Висшата лига. Още е само на 25, така че има много неща да подобрява. Ние не го натоварваме с повече отговорност. Просто искаме да играе така, както умее. Трябва да сме максимално концентрирани в предстоящия мач, който няма да е лесен” изтъкна Арсен.