Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не би продал Аарън Рамзи дори и за 50 милиона лири.

Полузащитникът на "Артилеристите" изигра поредния си силен мач през този сезон и вкара два гола за победата с 3:0 като гост на Кардиф.

Това бе по-специален мач за него, тъй като се изправи срещу бившия си тим. Очаквано след мача повечето комантари бяха за Рамзи. На пресконференцията Венгер бе попитан дали в момента 5-те милиона лири, които плати за него изглеждат добра цена.

"По времето, когато го купих, това беше прилична цена. Трябва да гледаме нещата в перспектива, защото трансферите се повишиха през последните години", коментира Венгер.

Запитан дали в момента би продал Рамзи за 50 милиона лири, Венгер отговори:

"Не, не искаме да продаваме никого. Искаме да запазим отбора заедно. Достатъчно страдах през годините когато трябваше да продавам играчи. Сега сме в по-силна позиция финансово и не продаваме най-добрите си играчи".

"Реакцията на феновете на Кардиф към Рамзи бе фантастична. Човек иска да вижда такива неща по-често и голямо уважение за това. Тук са горди да бъдат уелсци".

"Рамзи се разви много през последните години не само като футболист, но и като личност. Преди няколко години дойдохме тук в мач за купата и той имаше много,много труден мач".

"Дали Рамзи е добър колкото Бейл? Аз бях полузащитник и щях много да се радвам да имам това, което Рамзи има. Той може да защитава, да напада, да вкарва голове - какво повече може да иска човек? И освен това е млад, още едно качество, което съм загубил. Това показва, че той може да се развива още в следващите две години. Защо трябва да спира сега?"

По отношение на самия мач Венгер коментира:

"Много съм доволен от представянето не само заради трите гола, но и защото бяхме много добри в защита. Защитниците ни имаха много добър мач. Концентрацията ни също беше висока, а това беше необходимо, защото Кардиф може да те накаже при статични положения.

"Рано е да се говори за титлата, нека минат още няколко мача. Хубавото обаче е, че показваме постоянство и това винаги е хубаво за всеки отбор. Всяка победа те прави малко по-силен. Ако запазим концентрацията и желанието си да се подобряваме, имаме добър шанс".

Накрая Венгер коментира и много странната ситуация, когато страничния съдия не видя засадата на Оливие Жиру и остави играта да продължи, но французинът се спря сам срещу вратаря.

"Той ми каза, че съдията е вдигнал флага и го е свалил. Но никой друг не ми каза това. Той обаче бе в засада, тъй като Месут Йозил докосна топката".