Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че "Артилеристите" са уверени в способностите си да се борят за титлата във Висшата Лига.

По-рано днес неговият тим измъкна трудна победа като гост от коравия Нюкасъл. И според французина именно умението да се постига успех в такива мачове показва на какво е способен неговият отбор.

"Много съм доволен от победата. Беше много тежък мач физически", коментира след мача Венгер.

Като цяло смятам, че контролирахме мача докато поведохме с 1:0. След това пропуснахме положение, което със сигурност щеше да сложи точка на спора. В последните 15 минути показахме друга черта на тима - коравост, битка. Хвърляхме тела в наказателното поле. В този мач се видя, че технически нашият отбор е много добър, но притежава и нужната психика за подобни мачове".

"Години наред нямахме това качество да устояваме на натиск, защото бяхме много млади. Но винаги сме били близо до челото. Ако анализирате добре резултатите ни, постоянно сме били там. Миналата година по това време бяхме извън борбата за титлата, но през 2013-та година бяхме много постоянни".

"По отношение на това, че сме спечелили най-много точки през календарната година - излязохме от много трудни мачове. Играхме с Евертън, Манчестър Сити, Челси, Уест Хям и Нюкасъл. И загубихме някои точки, но според мен това се дължи повече на сгъстения календар, отколкото на трудността на мачовете".

"Дали вярваме, че можем да спечелим титлата? Вижте, ние вярваме в себе си и сме решени да хвърлим абсолютно всичко. И след това да погледнем сезона назад и да знаем, че сме дали най-доброто от себе си. Надявам се, че това ще е достатъчно. Но разбира се, сезонът е дълъг и все още е рано да се каже".

"Не знам дали ще мога да дам почивка на Жиру. Всеки път искам да му дам почивка, но тимът е малко къс. Доста сме дребнички и се фокусираме повече на подвижността и техническото придвижване. Така че той е човекът, който ни дава сила. Тази борба в атака е много важна за нас".

"Нямаме повече интерес към Йоан Кабай, тъй като имаме достатъчно полузащитници. Днес бяхме без Йозил и Рамзи и въпреки това имах Артета на пейката. Нямаме нужда".

"Йозил има възпалено рамо. Ще бъде извън игра може би една седмица. Не знам точно, но няма да е дълго".