Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер трябваше да опровергава поредната трансферна спекулация след победата с 2:0 над Фулъм.

На пресконференцията след мача той бе запитан дали е истина това, че се интересува да вземе нападателя на Ювентус Мирко Вучинич под наем.

"Разглеждаме различни възможности да вземем някой, но не се интересуваме специално от Вучинич. Някои хора имат визуални способности, които аз нямам", отговори той на следващ въпрос дали агентът на Вучинич е бил в Лондон да преговаря.

По отношение на самия мач Венгер очаквано остана доволен от представянето, най-вече в защита.

"Контролирахме мача през всичките 90 минути, но през първото полувреме бяхме на по-ниска скорост. През второто вдигнахме оборотите и вкарахме два гола. Санти вкара два хубави гола и след това изглеждаше, че ще вземем точките. Имахме и повече положения, но като цяло мачовете срещу отбори, които се борят да не изпаднат, са много трудни. Понякога е въпрос на търпение".

"Санти Касорла бе извън игра дълго време в началото на сезона и имаше някои проблеми с контузии. След това имаше проблем с глезена и едва наскоро, от средата на декември е отново на старото си ниво".

"Когато играем в последната третина на терена, той може да създаде нещо. С пасовете си или чрез завършващите си удари. Той може да стреля и с двата крака, което го прави много опасен".

"Уилшър също става все по-остър и той бе в основата на много атаки с неговите скоростни избухвания".

"За Подолски е нормално да не е доволен да е на пейката, всеки играч е разочарован, когато е резерва. Но Лукас има чудесен дух и отношение и той го показа, когато влезе в игра. Той ще играе. Той бе извън игра за четири месеца и половина и е нужно време. Но изглежда остър. Когато влезе в игра и дава нещо. Заема добре крилото, левият му крак е интелигентен и остър. Физически той вече е готов".

"В момента имаме 51 точки от 22 мача. Ако го сравните с всеки един друг сезон ще видите, че е един от най-добрите, ако не и най-добрия. Така че нека продължим. Имаме добра солидарност в отбора и можем да ротираме, така че страхотни играчи остават на пейката. Вие искате от мен да купя още футболисти, а после ме питате защо те стоят на пейката".