Арсен Венгер подготвя мащабна селекция през летния трансферен прозорец, пише днес вестник Дейли Мейл.

Мениджърът на Арсенал е на път да подпише нов, 3-годишен договор с клуба. Така той ще продължи да работи по плана си за връщане силата на отбора, след като вече Арсенал е финансово стабилен.

Смята се, че въпреки похарчените за Месут Йозил 42 милиона лири, през лятото ще има значителни средства за нови трансфери. И този път няма да е само един, а цели три.

Венгер ще търси да закупи нападател, вътрешен халф и десен бек. Последното вероятно означава, че Бакари Саня няма да преподпише договора си с клуба и ще напусне през лятото.

Първи избор за негов заместник е бекът на Борусия Дортмунд Лукаш Пишчек. В средата на терена изборът е ясен - през лятото Арсенал ще направи нов опит да привлече Юлиан Дракслер от Шалке.

Най-много варианти има за нападението. Венгер ще избира между нападателят на Порто Джаксън Мартинес и звездата на Атлетико Мадрид Диего Коща. Другият вариант е Арсенал да се възползва от промените в някои други отбори и да привлече Един Джеко или Марио Манджукич, който вероятно ще бъде резерва на Роберт Левандовски.