Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс очаквано бе много разочарован както от загубата от Арсенал за купата, така и от съдийските решения в мача.

"Мърсисайдци" загубиха с 1:2 осминафиналния мач и отпаднаха от турнира, но нещата можеха да се развият различно, ако съдията Хауърд Уеб бе отсъдил дузпа за нарушение срещу Луис Суарес.

Преди това Ливърпул бе получил една дузпа, от която намали резултата и до края на мача доминираше, но така и не стигна до изравнителен гол.

"Мисля, че по-добрият отбор загуби. И най-малкото, което заслужавахме, бе преиграване на мача", коментира Роджърс след мача.

"В първите 6-7 минути на мача трябваше резултатът да е 2:0 за нас. В нападение бяхме изключителни. Създадохме толкова много положения".

"Разочаровани сме от головете, особено от първия. Беше просто дълга топка в наказателното поле. И може би позиционирането при втория гол".

"Но с изключение на това бяхме изключително опасни в атака, играхме със самочувствие и вяра. И сме горчиво разочаровани да измъкнем нещо и да не получим втора дузпа, която бе очевадна дузпа".

"Беше по-чиста дузпа от първата. При първата Суарес бе засечен и си беше дузпа. Но втората бе ясна дузпа. Не знам, може би защото беше след първата. Беше странно решение".

"По-рано през сезона дойдохме тук и загубихме. Тогава все още се развивахме. Днес дойдохме и доминирахме в мача. Можеше да се види още от началото самочувствието ни".

"Сега ни остава само един турнир, в който да играем и в оставащите 12 мача ще се фокусираме изцяло върху него".