Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър обяви, че тимът ще мисли на първо място за защитата си в утрешния първи двубой с Байерн от 1/8финалите на Шампионската лига.

Лондончани са много стабилни у дома в отбрана, като от октомври на „Емиратс“ успяха да се разпишат единствено Жерард Деулофеу от Евертън и Стивън Джерард от Ливърпул.

Миналата година те също играха с баварците във фазата на елиминациите, но след като паднаха с 1:3 в първия мач почти загубиха шансове да продължат и дори успехът им с 2:0 в реванша не бе достатъчен. Затова Уилшър обяви, че този път подходът на тима ще бъде различен.

„Миналия сезон бяхме нервни преди този двубой, тъй като в предишния си мач бяхме паднали от Блекбърн за ФА Къп. Имаше напрежение и това ни повлия. Заиграхме добре, чак след като се успокоихме. Сега обаче ще бъдем интелигентни и първо ще мислим за защитата си, а след това и за играта в предни позиции“ заяви халфът.

„Говорихме се, че е от изключително значение да запазим шансовете си за реванша. Дори и с 0:0 у дома ще имаме добра възможност да продължим. Просто в тази надпревара голът на чужд терен е от огромно значение“ добави играчът, който счита, че отборът му вече се е научил да печели грозно.

„Мина много време, откакто не сме печелили трофей, но през този сезон показахме, че дори и когато не сме в най-доброто си състояние побеждаваме. Това означава, че отборът има дух и всеки се бори за другия, така че ще видим какво ще се случи“ изтъкна Уилшър.