Пол Скоулс разсипа от критики Арсенал след представянето на "Артилеристите" срещу Челси и Суонзи.

Според бившия халф на Манчестър Юнайтед основния проблем на тима на Венгер е прекалено меката халфова линия, която не прави нищо, за да се противопостави на съперника.

"Типична седмица за Арсенал, наистина. Капитулираха срещу Челси и изглежда, че има позната тема всеки път, когато срещат топ отбор", коментира Скоулс след мача.

"Същото стана срещу Ливърпул, получиха шест гола срещу Сити. Поради една или друга причина, играчите просто изчезват. Такива като Артета, като Касорла, като Росицки, Йозил също, макар че знам, че не играе от известно време".

"Те излизат на терена и нямат дисциплина. Просто е сякаш излизат 4-5 полузащитника и правете каквото искате, опитайте да вкарате гол. Няколко хубави двойни подавания, хубаво футболче с къси подавания. Но не се занимавайте да се връщате назад".

"Не знам дали е от мениджъра, така изглежда. Полузащитници без дисциплина. Няма лидери. Няма Патрик Виейра, няма Адамс или Мартин Кион. Понякога има нужда от полузащитник, който да каже: "Виж, ела до мен и играй 5-10 минути, за да опитаме да спрем устрема на атаките им".

"Те изостанаха с 0:2, но продължиха по същия начин. Ходят спокойно в атака или губят топката. Направи едно хубаво двойно, но не се занимавай със спринтове назад. Съчувствам на феновете на Арсенал. Получават едно и също всяка година. Намек за титлата за няколко седмици и когато отидат срещу Челси, Сити или Ливърпул и не правят нищо".

"Феновете очакват Арсенал да се бори за титлата. Те са трети или четвърти, но са на светлинни години от върха според мен. Когато играхме срещу Арсенал в миналото беше наистина трудно. Сега играеш срещу Арсенал, опъваш им се и печелиш мача".

"Джак Уилшър - когато се появи на сцената, какъв топ млад играч изглеждаше. Но изобщо не се подобри. Той има нужда от хора като Патрик Виейра, които да му помогнат да стигне следващото ниво".

"Контузиите не му помогнаха, но той не изглежда по-добре сега, отколкото на 17-годишна възраст".