Арсенал следи ситуацията около контузения нападател на Саутхямптън Джей Родригес, твърди "Дейли Стар".

Според изданието мениджърът на лондончани Арсен Венгер проявява интерес към английския национал, който преди няколко дни получи тежка контузия, след като скъса вътрешна връзка на коляното и се очаква да се възстановява половин година.

Със сигурност шансовете за трансфер на 24-годишния футболист в друг отбор през лятото вече са много по-малки след тежката контузия, която той получи. Името на Родригес се свързва също и с отборите на Ливърпул и Тотнъм.

Въпреки деликатната ситуация около нападателя той може да акостира в Арсенал през лятото, като според изданието Арсен Венгер едва ли ще бъде спрян от тежката му контузия.

Французинът обаче все пак се надява, че Родригес ще може да се възстанови малко по-бързо от очакваното и също всичко около оздравяването на коляното му да върви по план.

"Светците" пък нямат никакво желание да се разделят с една от звездите си, като ръководството готви нов петгодишен договор за Родригес.

Междувременно младият нападател на Рубин Казан Сардар Азмун разкри, че преговорите между Арсенал и неговия клуб вече са стартирали обяви, че има шанс да заиграе на "Емиратс".

19-годишният ирански национал е свързван с трансфер още в отборите на Барселона, Милан и Юве. Той вкара 3 гола в 10 мача през този сезон и играе много силно за тима си.

"Имах предложение от Барселона, но поради тяхната забрана за трансфери няма как да премина там. Преговорите с Милан и Арсенал обаче стават много сериозни. И двата отбора вече са провели разговори с Рубин", каза той.