Нападателят на Арсенал Лукас Подолски е изцяло фокусиран върху битката за място в Топ 4 и изобщо не мисли за финала за купата на Англия.

Германецът вкара два от головете при победата с 3:1 срещу Уест Хям, която временно издигна "Артилеристите" до 4-то място в класирането. Евертън обаче има мач по-малко и може да се върне пред лондончани.

До края на сезона остават още 4 мача, като програмата на "Карамелите" е много по-трудна. Така ако Арсенал спечели своите мачове има голям шанс да влезе в четворката и Подолски призова за пределна концентрация.

"След победата за купата беше важно да превключим на Висшата Лига, защото в момента сме пети. Така че трябва да се борим за четвъртото място, ако искаме да играем в Шампионската Лига през следващия сезон", коментира Подолски след мача.

"Сега трябва да гледаме мач за мач. Днес беше първата стъпка, тя беше много важна, но нека се фокусираме върху следващия мач".

"Беше много важно да изравним преди почивката. Всеки знае, че Санти е невероятен играч. Той може да види пас между три-четири играчи и да даде финалната топка. Не са много футболистите във Висшата Лига, които могат да направят такова подаване".

"Дали предпочитам купата или Топ 4? Финалът е след края на сезона, така че засега го оставяме настрани. Сега се фокусираме върху Висшата Лига, защото всички искат да играят в Шампионската Лига. Там атмосферата е невероятна, а мачовете са важни за клуба".