Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че е благодарен от честната игра на Мат Джарвис при победата с 3:1 над Уест Хям.

При резултат 0:0 в началото на мача имаше ситуация, при която Бакари Саня протегна закъсняло крак и макар да го дръпна веднага, извади от баланс изпреварилия го за топката халф на "Чуковете".

Джарвис залитна леко, но не падна, а застигна топката до аутлинията продължи атаката. Съдията не отсъди нарушение, което бе в наказателното поле и щеше да има дузпа.

Пет минути преди почивката Уест Хям все пак откри резултата именно чрез Джарвис, но Арсенал обърна мача и спечели важна победа.

"Благодарен съм, че Джарвис остана на краката си. Не мисля, че беше дузпа, но имаше докосване, да. Но може би, ако беше паднал театрално, можеше да получи дузпа", призна Венгер.

"Бяхме тествани психически, но бяхме силни. Бяхме единни, дисциплинирани, решени. И въпреки че губехме с 0:1, беше сериозен удар, но отговорихме добре. Като цяло можеше да се види, че отборът е абсолютно фокусиран от първата до последната минута".

"Беше риск да заложа на такъв отбор. Това със сигурност беше най-възрастният отбор, който съм използвал в Арсенал. Доверих се на опита на играчите, а този опит разбира се помага, когато си опрян до стената".

"Оливие Жиру показа перфектно първо докосване при гола си. Той мина през труден период, както знаете и това повлия за известно време на увереността и играта му. Надявам се, че това тази вечер му помогна. Можеше да се види, че е освежен. На полувремето той беше много разочарован, защото направи сериозен пропуск, но след това отговори много добре през второто полувреме, защото психически е много силен".

"И преди съм използвал Лукас Подолски като нападател и той доста играе с топката. Повече като втори нападател, отколкото като таран. Но той е фантастичен реализатор, защото има невероятна сила в удара и много малко засилване. Така че той е този, който искаме да има головите положения. Изкушен съм да използвам Жиру и Подолски като партньори в атака, но имаме още много офанзивни футболисти, всички от които искат да отиват в средата. А Лукас е единственият, който е истинско крило. Росицки е централен играч, Касорла е практически централен играч. Така че когато го няма Уолкът, е трудно".

"Не зависи изцяло от нас, но ако спечелим всичките си четири мача до края е възможно да влезем в Топ 4, да. Ако можете да ми намерите лесни мачове във Висшата Лига, дайте ми ги. Но не съм виждал такива през този сезон. Знаем, че трябва да спечелим мачовете си и да се надяваме, че Евертън ще се спъне някъде. Нека се фокусираме върху нашата задача и да не гледаме много към Евертън".

"Абу Диаби подновява пълноценни тренировки в четвъртък. Трудно е да се каже дали ще играе до края на сезона, защото не е играл повече от година вече и е трудно да реша. Физически изглежда добре, но трябва да изиграе един-два мача, преди да го използвам в официални мачове".

"Месут Йозил обаче трябва да е на разположение за мача през уикенда".