Френският национал Матьо Дебюши е преминал успешно медицинските прегледи и скоро ще бъде обявен официално за играч на Арсенал, твърдят последните информации около отбора.

Защитникът ще бъде първото ново попълнение на лондончани за новия сезон, а с неговото привличане Арсен Венгер си осигурява заместник на Бакари Саня, който не подписа нов договор и премина в Манчестър Сити.

Самият футболист потвърди, че най-вероятно ще премине в Северен Лондон, скоро след отпадането на Франция на 1/4финалите на световното първенство, където той бе титуляр в 4 от петте срещи на Петлите.

Твърди се, че трансферната сума между Арсенал и Нюкасъл вече е договорена, като тя ще бъде в рамките на 8-10 милиона паунда. През уикенда са уточнени основните параметри по контракта и след като и подробностите бъдат финализирани, сделката ще бъде обявена официално, което няма да отнеме много време.

Дебюши ще навърши 29 години в края на месеца, като играе на Острова от януари 2013-а, когато Нюкасъл го взе за 5,5 милиона от Лил. Той записа 46 мача за Свраките, като вкара един гол – срещу Съндърланд миналата есен при загубата с 1:2.